Blogglistenhits

tirsdag 31. mai 2011

Hvite blonder

Hvite blonder er romantisk og dekorativt enten det er på en duk, hyllekant, rundt en lysestake, en gave, på en kjolekant eller som her på en blomsterpotte! Denne supersøte blomsterpotten finnes i Ikeas sommerkolleksjon. Den ble nydelig med hvit pelargonia og er også sikker flott med hvite brudeslør eller andre søte hvite sommerblomster. Jeg er på jakt etter hvite blonder jeg kan feste på en hylle og er takknemlig for tips til nettsteder som selger dette.

Klem

Sink og småblomstret engelsk Pelargonia

Pelargonia er supersøte blomster synes jeg. De finnes i flere varianter og farger. Min erfaring er at de er enkle å få til og en hardfør plante som trives godt i krukker. Her har jeg funnet en ny variant hos Plantasjen som heter småblomstret engelsk Pelargonia. Den er i vakre rosa og burgundertoner. Den passer både ute og inne, men trives sikkert best ute. I dag regner det voldsomt hos meg og jeg har satt den på det lille sybordet i entreen i en liten sinkkrukke. Ved siden av står en søt sinklykt og til høyre en nostalgisk blomster sprayer. Den er dekorativ og praktisk. Gleder meg til regnværet og tåkehavet forsvinner og sola kommer tilbake med ekstra god energi!

Klem

mandag 30. mai 2011

Blå lykt

Jeg er svak for lykter og synes de er vakre detaljer og blikkfang både ute og inne. Jeg samler på lykter og bruker de hele året. Lykter finnes i ulike materialer og jeg har lykter i både tre og sink. Her ser du bilde av en sjarmerende lykt i blått med sinktak som finnes hos Bohus til en snill sum. Midt i blinken for min stil - og er et flott blikkfang på terrassen i sommer. Sammen med en jeanspute fra Home and Cottage, ble det frisk bris på terrassen min. På Coop har jeg sett rimelige stolputer i jeansstoff. Det hadde nå passet inn på terrassen min. Jeg savner lyden av bølger og vann og da er jo fargen blå perfekt å bruke for å få følelsen av hav og sommer! Blå blomster gir også herlig frisk energi og gjerne i krukker med blått motiv.

Klem

lørdag 28. mai 2011

Duftende hvite liljekonvall

Duften av blomster gir utrolig energi synes jeg. Her har jeg plukket litt liljekonvall og satt i en søt glass vase. Glassvasen passer også til å ha lys i eller fylle med deilig mørk sjokolade. Vasen er pyntet med litt hvitt bånd. Glassvasen fant jeg hos Skeidar i fjor og jeg ser de har de fremdeles. De kommer fra merket Covent Garden Collection som har mye som passer perfekt for oss som liker den nostalgiske stilen. De lager vakre og tidløse interiørdetaljer. Ser frem til at regnværet stilner og jeg kan gå ut og nyte duften av blomster og sommer.

Klem

fredag 27. mai 2011

Fransk lilje

Jeg er svak for rosa blomster og falt for denne supersøte blomsten brudeslør i rosa. Den er nå litt liten, men når sola varmen igjen håper jeg den vokser seg fin og frodig. Et rosa lys i sinklykta gir også søt rosa energi på terrassebordet. Den vakre nostalgiske kronen ble et vakkert blikkfang på terrassebordet. Den har en nydelig fransk lilje som dekor og passer både inne og ute. Akkurat nå blir den et flott blikkfang på terrassen. En slik blomsterkrone er en super sommergave til en venninne som har alt. Er takknemlig for tips om hva jeg kan fylle denne nostalgiske kronen med ellers utover sommeren.

Klem

torsdag 26. mai 2011

Roser og sink

Jeg er svak for roser fordi de dufter himmelsk og er vakre samt gir utrolig god energi. Jeg er også svak for sink og falt denne uken for denne nostalgiske blomsterpotten i sink med tråder rundt. Den fant jeg hos Mester Grønn. Den har en fin form og akkurat nå pynter den opp i entreen på det gamle sybordet sammen med lave glass med telys og en søt engel. Første inntrykket når man kommer inn i en bolig er viktig synes jeg, derfor liker jeg å fornye meg med småting som blomster og potter og andre detaljer som gir god energi. Men jeg innrømmer gjerne at det er vanskelig å holde orden med 6-åring i huset. Det er spesielt sko jeg synes det er vanskelig å god orden på. Er takknemlig for gode tips for oppbevaring av sko i entreen.

Klem

onsdag 25. mai 2011

Lyseblått blikkfang

Jeg er svak for Hortensia og falt for denne vakre i lyseblå. Den ble nydelig i en grå kurv. Et lyseblått kubbelys i en stor brun lykt tar igjen den vakre lyseblå fargen fra blomstene. Blomsten fant jeg hos Plantasjen og det samme med kurven. Den store lykten fant jeg hos Bohus til en snill pris. Fargen lyseblå gir meg inspirasjon til hav og sommer og i kombinasjon med naturmaterialer gir dette en litt rustikk stemning jeg liker godt. I dag skal jeg på Limonadejakt og kanskje jeg finner det hos Meny som jeg ble tipset om fra Maliva. Nå har endelig den kraftige vinden forlatt Romerika, og sol og blå himmel er utenfor mitt vindu i dag.

Klem

tirsdag 24. mai 2011

Hageutstyr

Hageutstyr er viktig for å gjøre en god jobb med planter og busker, enten jeg fornyer en krukke på terrassen eller planter en ny rosebusk i hagen. Her ser du bilde av en supersmart og rimelig blå hageveske med utstyr klar til jobb. Har du Ikea Family medlemskap er denne supersmarte blå hagevesken din for kun kr 98,- og normalpris er kr 189,-. Denne vesken blir med til hytta tror jeg. Der vil den komme ekstra godt til nytte og kanskje må jeg ut og kjøpe en ekstra veske til hjemmebruk? Er på jakt etter nostalgiske hageutstyr og er takknemlig for tips til nettsider som selger dette. Eller håper jeg de kraftige vindene snart er ferdig med å blåse fra seg på Romerike og kan fortsette nordover...

Klem

søndag 22. mai 2011

Epletre på terrassen

Jeg elsker frukttrær og planter fra oldemors hage. Her ser du mitt epletre - typen Rød Melba med herdighet 4. Akkurat nå hviler treet i en fin kurv på terrassen. Epletreet er egentlig kjøpt inn til hagen på hytta. Så nå koser jeg meg med epletreet til vi skal en ny tur til hytta. Ved siden av epletreet står en liten Hurdalsrose. Det er drømmetreet mitt. Der kommer det nydelige rosa roser som dufter himmelsk. Rosetreet skal også bli med til hytta. De fine kurvene er sammen med plantene kjøpt på Plantasjen til snille summer. Det lille plantebordet har et lite vannbad for fuglene og et par sinkkanner. Under bordet har jeg stor sinkkanne, lavendel i en terracotta potte fra Plantasjen med rosekant og fioler i et lavt sinkfat fra Ikea.

Klem

lørdag 21. mai 2011

Hvitt bord

Jeg er på jakt etter et koselig hvitt bord til å ha på terrassen og i hagen. Et bord jeg skal bruke til flere ting. Jeg tenkte et bord som kunne både fungere som festbord slik som på bildet fra Ikeas sommerdesign og som kunne fungere som praktisk plantebord. Bordet kunne også være smart for minstejenta og venninner som liker å leke ute. Likte godt de store sinkbøttene som er fylt opp med is og godt drikke. Takknemlig for tips til hvitt bord som ligner det du ser på bildet.

Klem

fredag 20. mai 2011

Nostalgisk fuglehus

Her har dere mitt nye nostalgiske fuglehus som jeg har fått i gave av min sønns kjæreste. Fuglehuset er nå et dekorativt blikkfang på terrassen. Det kan også henges opp i et tre eller på en krok på en vegg. Det passer like godt hjemme som på hytta. Akkurat nå pynter det opp og gir god energi på terrassen. Jeg liker den rustikke stilen på fuglehuset. Supersøte fuglehus finnes også hos de fleste interiørbutikker i forskjellige prisklasser og i ulike materialer med eller uten maling. Fuglehuset er dekorativt både ved inngangspartiet, på terrassen og i hagen.

Klem

torsdag 19. mai 2011

Urtehage

Jeg planlegger urtehage på hytta i sommer. Her er mitt første spadetak og første urt som har fått plass ble løpstikke - kjærlighetsurt. Det er en superurt. Den kan brukes til alt. Den har en smak som minner om buljong og passer perfekt som ekstra smak i kjøtt retter, potetretter, pastaretter og i salat. Den er lett å få til og vokser villig uten ekstra stell. Bruk den fersk om sommeren og tørk den slik at du har hjemmelagede urter til vinteren. Er takknemlig for tips til å lage urtehage og trenger tips til hvilke urter som trives godt sammen i et urtebed og gjerne i kombinasjon med blomster.

Klem

onsdag 18. mai 2011

Personlig dukholder

Her er mitt forslag til personlig dukholder. Du samler steiner når du går tur og knyter med en tynn hyssing rundt hver stein og binder 2 steiner sammen - og fester på en klype - og vips - så har du laget din personlige dukholder. Jeg fant denne supre ideen hos Impressionen og der kan du bestille ferdige sett på 4. Er takknemlig for tips for hvordan du holder din duk på bordet uten å blåse bort i sommervinden!

Klem

mandag 16. mai 2011

Gratulerer med dagen!

Endelig er dagen kommet! Vi har vasket bunadskjortene og gleder oss til å følge minstejenta i hennes første 17, mai tog. Jeg skal selge ballonger på skolen. Gleder oss til å leke på skolegården og treffe venner. Etter endt feiring skal vi ut å spise med familien. Ønsker alle en super flott 17.mai!

Klem

søndag 15. mai 2011

Hvit mugge

I dag var jeg innom mitt lokale loppemarked i regi av korpset og fant denne supersøte hvite muggen. Den kommer fra England fra merket Alfred Meaken. Formen og størrelsen passer perfekt hos meg. Jeg tenkte å bruke den som vase eller fylle den med saltstenger eller en dressing eller rødsaus til riskrem. Et morsomt funn til kun kr 50,- og jeg støtter samtidig en god sak. Nå pynter den opp i vinduskarmen og tirsdag blir den et morsomt blikkfang på festbordet.

Klem

fredag 13. mai 2011

Antikk dørstopper

Her ser du bilde av et gammelt strykejern fra min bestemor. Det er langt unna dagens effektive strykejern. Dette gamle strykejernet har jeg hatt i vinduskarmen, men har nå fått ny plass som dørstopper. Den er også dekorativ for å holde orden på papirer på kjøkkenbenken eller arbeidsbordet. Kanskje du finner en slik på neste loppemarked tur? Jeg synes det gamle strykejernet gir god energi og tanker tilbake til en annen tid. Er takknemlig for tips til bruk av gamle strykejern!

Klem

tirsdag 10. mai 2011

Sommer i vinduskarmen

Jeg elsker blomster og har fylt opp krukker med forglemmegei, prestekrager, roser, fioler, pelargonia og lobelia. Her ser du de supersøte vasene fra Ikea som også finnes i lyseblå. De passer like godt ute som inne. Den ene er fylt opp med prestekrager og den andre med forglemmegei og lobelia. Varmen de siste dagene har satt fart i blomstring av rips og solbær. Herlig med sol og blå himmel ute. Det gir meg ekstra energi til å takle hverdagsstress. De supersøte vasene fra Ikea ble et fint blikkfang med sommerblomster i vinduskarmen. Enkelt og helt gratis:-)

Klem

søndag 8. mai 2011

Hvite utemøbler

Jeg er svak for den landlige stilen også når jeg planlegger utelivet til sommeren. Jeg liker den lette stilen og liker veldig godt hvite møbler med en litt landlig stil. Bildet viser et sett med langbord og benker i landlig stil som hadde passet perfekt på min terrasse. Jeg fant det hos Skeidar. Bordet koster 3495,- og hver benk kr 1495,-. Her kan man variere med uteputer og skape sin personlige stil enten man liker den maritime som meg eller den romantiske og velger uteputer med blomster. Er takknemlig hvis noen ser et slikt sett utemøbler til en enda bedre pris?

Klem

lørdag 7. mai 2011

Maritimt uteliv

Jeg elsker å være ute og ser frem til å spise på terrassen utover sommeren samt ta turer til hytta for små og store fornyelser. Her ser du mitt drømmebilde av en sommerdag. En varm sandstrand med blå himmel og sol samt lyden av bølger. Dette bildet er fra sommerkolleksjonen til Kid. Designserien Summer Sea er midt i blinken for meg som er svak for den maritime stilen. Serien har alt fra stripete sitteputer, pynteputer, tepper, maritimt sengesett, lysestaker og kurver. Striper i rødt og hvitt og blått og hvitt gir et friskt pust på terrassen. Les mer her.

Klem

torsdag 5. mai 2011

Vakker sinkkrukke

Jeg er svak for sink fordi det gir den landlige stilen jeg liker så godt den rette feeling. Her ser du bildet av en søt sinkkrukke i kombinasjon med hvitt. Den kommer fra Plantasjen og fra designserien Floria og finnes i 2 størrelser. Her ser du den minste. Jeg har fylt krukken med hengepelargonia i rosa og rødt samt en eføy. Det blir en vakker kombinasjon når de henger over kanten. En søt sinkbøtte fra en blomsterbutikk er fylt opp med frodig blå lobelia, en annen sinkbøtte fylt opp med rimelige prestekrager fra Ikea denne uken. Nå lyser det sommer på terrassen. Er på jakt etter en rimelig og søt hammok, men vil gjerne ha en som har en snill sum og gjerne brukt. Takknemlig for tips!

Klem

Pollenallergi

Alle som lider av pollenallergi vet hvor vanskelig våren og sommeren er når luften er full av pollen. Det er flere ting man kan gjøre for å lette hverdagen. På nettsiden www.naaf.no blir det daglig lagt ut info om hvor i Norge det er pollen og graden av pollen i lufta. Nettsiden har også en egen pollenkalender samt at du gratis kan motta pollen-varsel på e-post. I områder utenfor tettbygde strøk og byer er vanligvis er spredning av pollen kraftigst tidlig på morgenen. Da er det best å lufte huset om kvelden. Bor du i byer og tettbygde strøk, er det minst spredning om morgenen. Luft godt huset når det er minst spredning av pollen der du bor. Det samme gjelder når du skal trene og gå tur. Velg tidspunkt på dagen som gir deg minst plager. Vask håret hver kveld med en mild shampo slik at du får ut all pollen før du legger deg. Skift klær når du kommer inn, slik at du unngår mest mulig pollen i huset. Invester i pollennett for vinduer som fåes kjøpt på apoteket og i jernvarebutikker. Det skal redusere pollen i rommet mens du har vinduet åpnet på varme dager. Solbriller er smart for å beskytte øynene mot pollen. Velg gjerne store solbriller. Unngå røyking som er en belastning for helsen for alle mennesker.

klem


onsdag 4. mai 2011

Klesrulle til salgs eller i bytte...

Vurderer å selge min flotte klesrulle grunnet opp-pussing.
Min klesrulle er en gulvmodell og har merket Gotic og over rullene står det skrevet E. B. Lexow og Christiania. Min klesrulle er pyntet med en sinkkrukke fylt opp med en hvit blomst og en sinklykt med lys samt heklede duker gir et landlig preg. Et morsomt møbel jeg tenkte også passer bra som minibuffe. Er det noen der ute som er på jakt etter en antikk klesrulle, kanskje min passer hos deg? Eventuelt bytter jeg gjerne klesrullen mot en fiolin eller utemøbler... Ta kontakt pr mail hvis du er interessert!

Klem

søndag 1. mai 2011

Ny konkurranse - vinn Boblen kuvertvase fra Finn Schjøll

Velkommen til ny konkurranse! I samarbeid med Magnor Glassverk kan du i mai vinne et supersøtt sett av 2 stk BOBLEN KUVERTVASE fra Finn Schjøll. En nydelig vase til maifesten som lager vakre blikkfang enten du fyller den med perleblomst, roser, hvitveis, blåveis, løvetann eller ringblomst. Alle som legger igjen en kommentar er med i trekningen, og alle som legger ut en link eller har har en link fra før for 2 lodd og legger du deg til som følger får du 3 lodd. Legg gjerne igjen tips til konkurranser!

Klem

 

blogger templates | Make Money Online